Thursday, May 28, 2009

Amsterdam II

1.
First of all saya mengaku siap2 yang saya memang tak ingat apa nama tempat ni...hehehe

2.
Kalau ingat pun rasanya saya memang tak "qhethi" nak sebut ikut bahasa "penjajah" tu...;-)

3.
Tempat ni memang best dan cantik sangat2...ada tempat buat clogs, cheese dan banyak windmill...

4.
Paling best...kami sempat berkelah makan "bihun goreng" dan "keropok ikan"...sorry, keropok ni pun tak dapat dikenal pasti daripada "kelantan @ terengganu"....ha ha ha



"Mayor" ni lah yg bawa kami semua pi sana...tapi bukan la pi naik "beskal" tau...kihkihkih

Abaikan lah gambar orang2 yg dalam bot tu ye...


Ni gambar wajib kena ada sebagai bukti dah sampai sana ye...:-)




Ini lah hasil daripada camera cap "ayam" saya....tu pun jenuh cuba baru dapat macam ni....ha ha ha ha

Ada sape2 berminat dengan clogs kaler pink ni??? Oppss, kena pi sana beli sendira la....mahai ooooo...



Bersama "Cik Dutch Lady"...tapi menurut dato' mayor....sorry la...takdepun susu berjenama "Dutch Lady" kat sini ye.....





zam...zam..."bawalah aku terbang...."ha ha ha

Mamat Dutch ni tengah tunjuk cara nak buat clogs...

Bihun goreng dan keropok yang cukup menyelerakan....



ps : jangan tak tau, saya langsung takde masalah "makanan" sepanjang pi europe tu...nasi lemak (2 kali lagi...kat edinburgh dan amsterdam!) , bihun goreng, nasi ayam(the best nasi ayam from durham,UK..) dan yang paling best sambal petai ngan udang (ni siap berkelah kat dalam keukenhof garden lagi!) pun ada! thanks banyak2 tu all my friends..."terima kasih daun keladi, kalau boleh tolong la masak lagi".....next time bila saya sampai sana lagi la...hehehehe
.
.
.
.

12 comments:

Josh said...

Whooaah... cantik lah tempat tu!!! Nih kena simpan duit nih... next year pergi.

rerama salju said...

Wah berseri2 muka kat sinun tu ya,dapat lak ada tuan mayor naik beskal temankan...suka!

azizi said...

nama tmpt tu Zaandam Zaanse Schans. ;-)
.... josh. jom next year!...heh..heh..heh

mazddaud said...

josh,

yup, cantik sangat2....apa lagi, next year boleh bawa wife gi "honeymoon" kat sana...;-)

tu "mayor" pun dah bersuara sama...ha ha ha

mazddaud said...

rerama salju,

impian menjadi kenyataan, mana muka tak berseri2..;-)

oppps! bukan tuan mayor sorang ye temankan saya....ada 2 lagi bodyguard tu....hahaha

mazddaud said...

azizi,

a'ah, kan dah cakap...payah nak ingat apatah lagi nak sebut....hahahaha

"fail" la aku bahasa dutch ni...susah bebenor!

@xiM said...

wow..cantik gila tempat nih..kalau mai duk nak amik gambar mesti puas ati gila..

*mind to share budget pi sana??untung untung ada rezeki nak merasa jugak pi sana..jom lunch skali sembang sembang..hehe

kak ja said...
This comment has been removed by the author.
kak ja said...

sgt sgt dengki.. paling dengki sbb maz dpt mkn petai kat sana... hahaha..

nak pi berendam dlm bath-tub.. nak sejukkan ati yg panas akibat hasad dgki kat Maz.. hahaha..

mazddaud said...

@xiM,

yup, cantik sangat2 kat sana...
utk you all yg ada camera "canggih2" tu memang sesuai sangat la nak ambil gambar....;-)

nak tau budget ke...no problem..
well, just set the time for lunch, kita sembang2...nak lunch kat McD kalau, saya belanja...hehehe

anything boleh email saya kat mazddaud@yahoo.com

mazddaud said...

kak ja,

sedap tau makan petai kat sana....dalam cuaca sejuk2, pemandangan yg cantik....perghhh! tak tau nak cerita la camna best nye!!!

ha ha ha ha.....saja nak menambahkan rasa kedengkian kak ja...;-)

moral of the story : cepat2 la pi melawat tuan "mayor" kat sana tu....hehehehe

edelweiss said...

mAZ...

tempat yang ada windmill tuh kalau tak salah chek la kan...nama Zaan Schaan...been there :)