Thursday, May 21, 2009

Keukenhof

Kali ni mehh kita layan gambar2 tulip kat Keukenhof pulak...."menikmati keindahan ciptaan Allah SWT"..

Aksi am*i .....hehehehe






I like this one most...

























Alasan2 kenapa YOU ALL patut sampai kat Keukenhof:-

1. Walaupun tulip tu semua dah "kembang setaman" tapi tetap cantik!!!!
2. Kalau dah sampai kat Amsterdam rugi kalau tak mai kat sini....so, next time nak
mai Amsterdam plan la di antara bulan April dan May...
3. Walaupun you bukan seorang pro nak ambil gambar dan hanya ada camera cap "ayam"
percayalah....gambar2 tu semua tetap akan nampak cantik...ha ha ha ha
4. Kat sini boleh tengok macam2 gaya@cara orang nak ambil gambar....sampai
meniarap pun ada...hehehe
5. Boleh praktikan segala ilmu fotografi you kat sini....takde sape nak kisah..hehehe
6. pssttt....."Mayor of The Red Light District" ada masa 3 tahun lagi kat sana....
he is the best tourist guide I ever know....ha ha ha ha

[ampun GG jgn marah ye...;)]
.
.
.

18 comments:

kak ja said...

Kja tingin nak tgok gambaq Maz yg tgh amek gambaq sambil meniarap..

Naaakkkk!!!

Josh said...

Fuyoo... Josh nak gi cari Mayor tu jugak lah nih!!!
Mayor tu provide accomodation tak? makan minum? entertainment? ;-P

Cantik sangat tulips tu!

Baby Wify said...

ayakk..chumel2 nye gmbr tulip tu.....

rerama salju said...

Wah...meriah nya kat sana tu ya both tulip dan orang2nya...Errmmm..nak kumpul duit ni,harap2 cukup sblm mayor tu pulang ke tanahair,ahaks!

Bila Maz nak gi lagi ni?

azizi said...

mayor tu pesan,
kalau datang kena bawak 7 perkara serba sedulang:

1) nasi kerabu
2) nasi dagang
3) budu
4) ayam percik
5) kicap kipas udang (yang lain tak mahu)
6) serba jenis fast food kecuali KFC. dia tak layan
7) rempah ratus ..ahakss

kak ja said...

Dear Azizi,
Cuba tanya mayor tu, laksam dia x nak ke? Koayteow Mergong? Lauk-pauk Pumpung?

azizi said...

ha ha ha...
kak ja, dah tanya dia,
dia kata on aja. especially koaytiew mergong. pesannya taruk lebih kerang and cili jeruk.
.... dia pesan jugak, nak telur mata kerbau sama. ;-)

mazddaud said...

kak ja,

kalau dah saya yg meniarap dah tentu la takde org yg nak ambil gambar saya plak ...ha ha ha

mazddaud said...

josh,

"mayor" tu kata, saya ambil package murah tu yg dia tak sediakan semua tu....kalau untuk josh rasanya dia boleh bagi discount kot...ha ha ha

yep, tulip tu semua tersangat lah cantiknya!!

mazddaud said...

baby wify,

kalau tengok real lagi cantik...so, apa lagi next year kan ada...hehehe

mazddaud said...

rs,

sempat kak, tiga tahun lama lagi tu...hehehe

kalau mampu every weekend saya nak pi sana....ha ha ha ha

mazddaud said...

azizi,

apasal 7 benda je...tolong tanya "mayor" tu sikit...ada keturunan puteri gunung ledang ka?? ha ha ha

mazddaud said...

kak ja,

saya pun sempat tanya mayor tu tadi...dia jawab...jika sekalipun mata dia dah bertukar jadi biru, rambut pun dah sama macam nicole kidman, bertutur pun keluar bahasa dutch je....lidah dan tekak dia tetap "melayu"...ha ha ha ha

mazddaud said...

azziz & kak ja,

kan saya dah cakap...dia tetap berselera melayu...ha ha ha

kak ja said...

sbb maya karin masih ttp di ati... kan Mr Mayor, kan? kan kan kan?

mazddaud said...

kak ja,

tp bab tu selera mr mayor dah ubah la...sekarang ni nicole kidman pula "pooojjjaan hati"...ha ha ha ha

rerama salju said...

mengada lah mayor tu maz!*lol*

mazddaud said...

rs,

memang pun mengada2...
tp kan akak, tak leh kata dia lebih2...nnti dia tak bagi saya masuk amsterdam dah....haru!!! ha ha ha