Sunday, November 23, 2008

Al-Fatihah.....

Akhirnya Nik Zaima Nik Aziz kembali ke Rahmatullah pada 22 November 2008, pukul 4 petang di ICU PPUM akibat daripada "meningioencephalitis".

Semoga rohnya di cucuri rahmat dan dihimpunkan bersama-sama mereka yang beriman.


***saya akan sentiasa mengenang Zaima sebagai seorang sahabat yang cukup istimewa, ......"yang patah takkan tumbuh lagi" dan "yang hilang juga takkan berganti"...

Al-Fatihah..

22 comments:

kak ja said...

Salam Maz, takziah atas kehilangan ini.. Dr Allah dia dtg, kpd Allah dia kembali..

Meningioencephalitis tu sejenis meningitis ke, Maz?

BTW, Maz dulu skolah kat Jenan ek, Maz?

[danial][ma] said...

hej! mazddaud...i'm shocked and sad to read this...OMG! my deepest condolences to her family and may GOD give them strength to go through this saddest and difficult moment...and deepest condolences to you too of losing someone dear to you...my regards to her family...;-(

kak ja...meningoencephalitis is a kind of inflammation of the membranes of the brain and the adjoining cerebral tissue.

Inah said...

sabar ye maz..alFatihah :(

Josh said...

My deepest condolence for the lost.

azizi said...

how fast time flies, and suddenly we realized of many of our friends were leaving us, to the next stage of their journey.
hmm, Al-fatihah to her, and may her soul rest in peace there.

hani said...

Salam,

Maz, dulu jenan batch bila?

mazddaud said...

Salam Kak Ja,

Thanks.

Danial dah jawabkan soalan kak ja tu...

Ya, saya dulu belajar kat Jenan @ Sek Men Sultan Abdul Halim, Jitra.

mazddaud said...

Hi Danial,

Thanks. Ya, me too hope her family will have the strength to go through all this....may God bless them always.

mazddaud said...

thanks inah...."setiap yg hidup pasti akan merasai mati"....sama2lah kita bersabar....insyaallah.

mazddaud said...

thanks josh...

mazddaud said...

azizi,

"mati itu pasti".....tidak cepat mahupun lambat walau sesaat....

mazddaud said...

Salam Hani,

Saya batch form 5 tahun 1993....kenal sape2 ke?

kak ja said...

[Danial]
Thanks for the explanation, Danial!! Have a nice day!!

rerama salju said...

Salam Maz,
CAame from kak js's.
Al-fatihah buat yr friend..
seriaunya dengar punca sakit sebab "swimming pool kat S.Alam tu"

mazddaud said...

Salam rerama salju,

thanks sbb sudi singgah kat sini..

itu la, saya pun terkejut sangat bila dengar "sebab" tu...sampai dah rasa fobia nak pi swimming pool...

iris said...

hi mazd..
Nik zaima adalah classmate saya dari form 4 sampai form 5.Dulu mazd kelas mane ye waktu form 5 ? Sedih sgt dengar berita ni.patut lah this 2,3 months saya ada teringat kan dia.Nik zaima tinggal kat shah alam ke? Boleh tahu arwah keje kat mana?

mazddaud said...

hi iris,

Saya kelas 5 Bestari dulu. Saya pun sedih sangat bila dapat berita Nik Zaima ni....

Zaima memang tinggal area Shah Alam. Dulu arwah kerja dengan Sime Tyres.

Maaf, boleh saya tau "iris" ni siapa? Kalau satu sekolah mesti la boleh kenalkan....;-)

iris said...

Saya Masrahayu.Kelas 5 Dinamik dgn Zaima,Raja Nazima,Haidar dan Mas Norehan.Mazd satu kelas dengan Rohaya kan ? Nama penuh Mazd ape ?

mazddaud said...

Ohhh..Masrahayu ke....saya Mazlina la...yup, saya satu kelas dgn Rohaya...saya pun baru je dpt contact Rohaya balik dlm minggu lepas. Dia ada di UK sekarang ni, tgh buat PHD..Ayu kat mana sekarang? Anything boleh la email saya, mazddaud@yahoo.com

Macam mana boleh jumpa blog saya?

iris said...

jumpa through google search.saya dah ingat dah mazd.Aya dah kawin belum ? ada email dia? Maz keje mane? Saya keje kat shah alam.Terkilan sgt tak tau pasai zaima..pada hal area rumah dia dgn ofis saya dekat je.

mazddaud said...

aya dah kawin...anak dah 3 pun, yg sulung tu kembar....email dia saya tak pasti la, kami selalu communicate through facebooks je....saya kerja di McD dekat Penang.

iris said...

wow..maz dah jadi business owner ni..!! Franchise ? maz anak berape? aya pun ada anak kembar ? sama lah dgn saya.So aya memang keje + study kat sana ke ? kawan2 lain cam mana ? Last saya jumpe ex jenan..ari tu azuar kat atas flight..sebelum tu..dah lama dah..Ina(yg chinese look tu) dgn faridah(yg kecik2 tu) kat KL.