Thursday, May 29, 2008

alahai laptop ku.....

ahhhh...tensionnya, sakitnya hati, sedihnya, membara (pinjam bara kja ni..hi..hi..) dan semua yang seangkatan dengannya lah.......


alkisahnya......setelah bersusah payah dan juga puas bermimpi...he..he..heee..akhirnya niat untuk membeli laptop tercapai juga akhirnya.....(alhamdulillah).....tak kisahlah walau tak secanggih mana asalkan "spec" nya boleh tahan, dah cukup puas hati........masa baru beli last week...hmmmm kemain lagi melayan my new "toys" ni.......sakan punya install mcm2...biasalakan barang baru.!!..sorry la.. dah tak berapa nak nampak desktop yang lama tu..bukan takat tu je...siap offer to my brother.. kalau2 dia nak desktop tu ambil la.....ishhhh...ishhhh.....org melayu mudah lupa....aku seorg melayu...kesimpulannya aku mudah lupa.....waaaaaaaaaaaa!!!!!


itu la....org2 lama (i'm using "lama" bukan "t*a" ok...hi..hi..) selalu pesan, kalau ada barang baru jgn lupa barang lama...tak ada yg lama..takkan ada yg baru...."this sentence can apply on any occasion and free to interpret in any way"..ha..ha..ha..


yesterday...masa nak on my laptop, i noticed something......why my laptop lembab sesangat ni....walaupun tak sepantas "cahaya" (borrow this word...hi..hi..) sebelum ni, tapi tak ada la selaju kura2 cam ni....tgk punya tgk, klebek punya klebek.....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! my laptop dah kena virus!!! oh tidak........ada anti virus pun hampeh.....


dah la tuan punya laptop ni kurang celik tentang komputer.....when i asked my little bro..he said, "install balik la..senang sikit"...waaaaaaa!!!! abisla semua usaha keras selama seminggu "menginstall"segala macam dalam laptop tu.....ish...ish...until now my laptop masih tersadai di situ...baru siap separuh jalan...coz my bro sesangat busy this week...pasrah je lah...


now, time utk cari balik my desktop (sayang dia!!!)..nasib baik my big bro belum angkut balik umah dia..kalau tak nga..nga...la di umah...nak access internet cam mana??


so, as a tribute to my "dear" desktop, i put the picture here....he...he...he...


















inilah desktop yg telah byk berjasa...dan..dan..he..he..he...

3 comments:

azizi said...

biasalah, dpt bini muda, dah lupa bini tua yg lebih byk berjasa .. ha ha ha ...

ja-anuar said...

Maz, pesan org2 lama, yg jauh lbh lama drp kja, sudah dpt gading bertuah, tanduk yg lama dilupa jgn..

Azizi, amboi!!! Dia kona kat bini tua, bini muda pulak...

mazddaud said...

azizi~ amboi kemain lagi kau punya interpretation ye...oh lelaki!! he..hhe..hhhee

kja~ betul tu kja.. dah dapat gading bertuah, tanduk yg lama dilupa jgn..so, kesimpulannya..azizi tolong ambil pengajaran..ha..ha..ha..