Monday, May 26, 2008

McDonald's..macam2 ada..

customer..?? mean a lot right..setiap kerja ada "customer" dia sendiri. customer is always right!!! i don't like this statement....everyday macam-macam ragam customer yang boleh jumpa di McD ni....my store (at McD we call it store not restaurant...bukan store simpan barang tau!) got one gelaran for those "fussy" customer....my crew called them as "jinjang". ada sesetengah customer yang nak beli satu ice cream je pun yang berharga RM1 diulang RM1..tapi cerewetnya mengalahkan nak beli kereta...sakitnya hati rasa cam nak cekik2 ....dlm hati je!(tapi maintain senyum...he..he..Operator)!!! yes..i know they're customer tapi bab cerewet tu agak-agak la...

i'm sure nowdays, everybody sure pernah step in to the fast food restaurant kan?? ini dah jadi gaya hidup sekarang...and don't be surprised , 4 years kids can order their own meal ok! siap boleh minta grill/special request....i don't want pickles in my burger! ish..ish..budak2 sekarang...

teringat masa zaman sekolah dulu..( rasanye dalam cita2 tak pernah pula ada nak kerja di McD..he.he..) kalau dapat makan di McD masa outing..(bebudak yg duduk asrama) amboi! bangganya nak cerita kat kengkawan....my favourite burger masa tu filet o fish (sebenarnya itu je la burger yang reti order masa tu!!Big Smile)

sekarang ni, semenjak dah jadi kaki dan tangan McD, bagi free pun dah tak berapa nak tengok sebelah mata...he..he..he..


8 comments:

ja-anuar said...

Salam Maz,

My ex-flatmate penah keje di McD SP..Dia kata burger bau mcm lembu!! Mgkin sbb hari2 keje dok bau tu.. Once I asked her, "F, apasai dapoq McD bau mcm umah kita dulu?" FYI, dulu kami menyewa di tingkat atas a Fish n Chips Store...

mazddaud said...

Salam Kja,

Thanks a lot coz sudi gak singgah kat umah saya yang tak seberapa ni...

Yep, memang burger McD bau cam lembu coz patties dia 100% pure...kalau saya balik kerja pun selalunya memang dah biasa lekat bau lembu ni..he..hee..hee.

Bau paling kuat kat dapoq McD selaulnya minyak fries...dapoq McD bau cam umah Kja dulu maybe sbb minyak fries Fish n Chips dah masuk umah kot..kot je la...he..he..

azizi said...

big mac 1, n then sundae strawberry and apple pie.. oppsss sorry .. tukar milkshake ? .. vanilla pls ..
.. (heh..heh..heh .. )

mazddaud said...

ooohhh....selalu le buat cam ni ye..anyway, for you i will said "no problem sir"...apa kata hati?? tuhan saja yang tahu...ha..ha...haa..

p/s thanks a lot coz sudi gak singgah kat sini...

azizi said...

sini paling tinggi aku makan fillet-o-fish, ice cream, n fries.. ha ha ha ..

mazddaud said...

yep...that's what almost all muslim had when they eat at McD in non Islamic country but sometimes "kehalalannya" (borrow your word..hi...hi..)agak meragukan, since all the cooking utensils will mix up during the cleaning process...bukan niat aku nak menakutkan @ meragukan kau pulak, just talking from my experience la...anyway, i know you had better understanding than me when come to religion part...still remember what i always called you..ustaz from sek cina la katakan...ha..ha...haaa..jgn marah..senyum takpa..:-)

azizi said...

senang je .. benda yg tak nampak .. jgn fikir .. as long it is clear takde yg jelas keharamannya .. boleh makan .. (tp better la drp pak arab yg takrif darurat dia cukup simple .. selamba mkn chicken / beef di kfc / mcd ~ ayoo)..

* lagipun islam kan memudahkan.

mazddaud said...

yes..you've got it right...islam itu memudahkan...sebaliknya, kita sendiri yang menyusahkannya.