Wednesday, June 11, 2008

Kena Tag Ngan Kak Ja

Alamak kena tag ngan KJa la pulak...anyway I will try to complete this missions....

1)Link to your tagger and post these on your blog
Kak Ja

Ok, settle dah first task.

2)Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird

Nak cerita apa ekks??!! oklah I start with this:-

i) Terlampau lembab kalau nak tulis SMS...he..he..because tak pandai @ tak suka
guna bahasa shortcut (bahasa SMS!!). Most of my friends selalu kata "you ni
skema la.."


ii)Sangat suka bab masak memasak tapi bab mengemas rumah lambat sikit la........
(ehh..kemas rumah buat juga tapi lebih prefer masak la kalau ada pilihan)...kat
rumah selalu jadi tukang masak especially time nak raya. Lebih sanggup duduk di
dapur satu hari dari kena panjat2 nak pasang curtain...sanggup lagi buat ketupat
5kg dari kena kemas rumah...he..he...


iii)Kalau masak kat dapur suka masak sorang2. Kalau boleh tak bagi orang lain masuk
dapur langsung. Leceh la kalau ramai2...sibuk nak tolong kacau la...nak tanya
macam2 la...biar susah @ lambat, baik buat sorang2.


iv) Kalau nak mandi mesti nak sikat rambut dulu...tak tau la sebab apa, dah jadi
cam habit. Kalau tengok I sibuk dok sikat rambut tu my family member mesti tau,
nak pi mandi la tu..


v) Gila baca novel. Setiap bulan mesti nak beli juga walau budget tak berapa nak
cukup. Kat rumah dah ada dekat 2 almari novel. Nampak je novel baru beli, my
mother mesti cakap, "cuba kira harga buku tu semua...kalau simpan dah boleh
beli macam2"


vi)Walaupun kerja di McD tapi tak pernah suka makanan McD (hopefully my boss
didn't read this...hi..hi...hiii). Lebih prefer makanan lain kalau ada
pilihan...ni sejak dari azali lagi bukan lepas dah kerja McD. Lagipun
makanan di McD mahal la...if not consume as my employee meal, rasa macam
tak berapa sanggup nak beli...satu burger can cost up to RM6++
(eg:McDelux burger)..with the same price boleh makan nasi sampai kenyang!!!


vii)Ini macam nak pecah "pekung di dada" (pengakuan berani mati..he..he..).
Lebih senang berkawan @ suka lelaki bukan Melayu. From my experience,
mereka ini lebih caring, open minded dan lebih pandai menghormati wanita.
Saya tak bermaksud yang semua lelaki Melayu tak baik @ bagus, some of them
is very gentleman but kebanyakan yang ada sekarang jenis susah nak cerita
punya..yang berkualiti dah payah nak jumpa...but I do believe still ramai kat
luar sana yang baik @ bagus, cuma mungkin saya belum jumpa kot...anyway, anyhow
saya tetap berdoa, kalau ditemukan jodoh saya tetap nak lelaki Melayu
yang beriman...he..he...he...dah pernah crash dengan mamat Chinese + Portuguese,
tak berapa sanggup nak bimbing kalau mereka sendiri tak berapa nak minat dengan
Islam...takut2 nanti saya yang terikut2 cara hidup dia...nauzubillah!! For that
guy, dia dah kahwin pun but we still keep in touch as a good friend.


Wow! Finally siap juga. Oklah kot KJa ye.....

14 comments:

azizi said...

kerja mcd kena pantas .. mana boleh lembab2 ..heh..heh..heh
* big mac satu .. vanilla shake n apple pie .. oopss .. fries sama .. small punya...

mazddaud said...

yes,mr azizi...i must admit that
sometimes memang "ter"lembab pun,especially when got customer like you..ha..ha..ha..

ja-anuar said...

Salam Maz,
Menarik... paling kja tertarik part prefer non-malay 'boyfriends'.. sgt2 bersetuju dgn pendapat Maz!!! Kja doakan Maz dpt jodoh dari kalangan yg bijak pandai dan tinggi ilmu agamanya..

Ehem ehem.. yg mcm Azizi ni dah semakin nak pupus dah... satu dlm berjuta.. hahaha.. so kalau terjumpa, rembat je!!

ja-anuar said...

Maz,
terlupa nak ucap tq.. and nak order ketupat daun palaih 100 bijik utk raya akan dtg, can arr? Yg cukup syarat lemak masinnya..yg bila makan, org mcm kja boleh jalan melelong tersepak sini-sana tu..

mazddaud said...

salam kja,

tq kja sebab doakan saya.

kalau azizi baca ni meti jadi kembang semangkuk punya, perasan abis....ha...ha...tapi saya tak nafikan yang dia memang satu dalam sejuta....kalau tak, takkan kja dah booking buat menantu :)

bab ketupat tu ada cerita lawak..last year, bila tau saya buat ketupat abis semua org kat keliling rumah order termasuk kengkawan sekali..end up masa malam raya tu sampai pukul 3 pagi saya dok mengadap pulut tu...

untuk kja, insyaalah boleh...banyaknya sampai 100..buat open house ke? tapi yang tak best nye..this year raya dah confirm saya kerja..tak boleh cuti on end of month 30hb @ 31hb and on 1st day of the month...waaaa...waaaa..

azizi said...

bukan takat kembang semangkuk ni .. dah kena masuk tong / tempayan. tima kasih tima kasih ..

("Alhamdulillah, sy bersyukur kepada Allah atas penghargaan peminat2 saya di Malaysia. Anugerah ini utk anda semua" - lihatlah dunia) ~ familiar tak ?

mazddaud said...

hmmmmm.....ni malas nak puji.... dah terperasantan la pulak....hi..hi..hi..

anyway, you deserved it!!!

azizi said...

alang2 puji, get ready dgn voucher McD .. heh..heh..heh

mazddaud said...

voucher McD Malaysia tak laku kat Holland...kalau nak, mai la balik sini...hi..hi...hi...

ja-anuar said...

Salam Maz,
Walaupun kja dah booking Azizi dan Azizi pun dah bayar booking fees (postdated cheque je), Maz kena faham, dia sudi pun kerana kja ni 'Umi Garang yg sporting habis'.. Kja ni kalau menantu lelaki nak berpoligami pun, kalau kena caranya, kja tetap akan beri sokongan!!!

Camna Azizi? Tuah badan...hahaha..

ja-anuar said...

Maz, lupa nak jwb pasai ketupat.. Kja mmg ev year tempah 100.. 50 siap dh rebus, 50 lagi blom rebus..simpan freezer..Bila semua org dah rindu balik nak makan ketupat, mebi raya ke 5 ke, baru kja rebus yg 50 tu.. Kalau nasib depa baik, kja buat rendang sekali lagi. Kalau x, cicah susu pekat je lah.. jgn nak banyak cakap..

mazddaud said...

alahai...bertuahnya manusia yg nama Azizi ni...bakal umi mertua siap bagi lesen awai2 lagi....nanti kita tunggu apa jawabnya!..ha...ha..ha..

azizi said...

alhamdulillah .. heh..heh..heh

mazddaud said...

welll..the standard answer from "man"!!..hi..hi..hi..